Van alles…

maanzaadgebak

We waren vóór het weekend even in het Duitse grensstadje Kleve. Kwestie van onszelf een beetje verwennen. We kochten wat wijn uit Frankenland, bier uit Beieren en worsten uit Westphalen. Een flesje Asbach en twee Weckmannen, één voor Jan en Ans, en één voor het Kind. En het prachtige gebak van de foto: maanzaadkoek. Voor Ellen een Krimi van Berndorf en voor mij een boekje met propagandaplaatjes uit Wereldoorlog Eén.

We verdienden dat uitstapje, vonden we. De wandkasten in de huiskamer hadden we geheel opnieuw ingericht. En en passant alles een grote poetsbeurt gegeven. Het kostte dágen, maar dan had je ook wat. Vanaf de bank hebben we na gedane arbeid nog een uurtje naar het resultaat zitten kijken, we waren tevreden. En door al het gedoe kwamen we schandelijk op achterstand wat betreft het “beschrijven van het web-log”.

Intussen belandde ik in de lappenmand. Heel Nederland lijkt er vanuit te gaan dat die Mexicanse Griep wel overwaait, maar ik heb hem te pakken. Reglementair niet gaan werken, geen huisartsenpost of ziekenhuis bezoeken, so-wie-so grote groepen mensen mijden. Niet dat ik het ook maar in mijn hoofd zou halen om iets dergelijks te ondernemen. Ik hoef niks, en ik wil nog minder.

Het kroost van Eupotours kwam hier vandeweek nog wat kroelen. En nu denken ze wel dat ze slechts een Hollandse Verkoudheid onder de leden hebben, ik heb zo mijn twijfels. Volgen mij zijn hullie de bron van mijn huidige ellende…

Enfin, ik heb nog wat oude artikelen liggen die alsnog voor publiceren in aanmerking komen. En Ellen heeft nog een en ander te schrijven over de afgelopen dagen. Het komt allemaal wel weer goed.

Ik ga in een heet bad liggen lezer, en daarna kruip ik in bed. Zomaar midden op de dag, zonder enige scrupule…

boeken en... wijn en boekenkasten

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *