Van Engelse roos en wondroos…

Kijk ik nu naar buiten dan zie ik slechts een paar fludders aan de struiken. Nog maar een goede week geleden prijkten er op die plaats een paar van de mooiste rozen die onze tuin dit jaar voortbracht. Deze hier heet Gertrude Jekyll. Het is een Engelse roos, ontwikkeld door David Austin en genoemd naar de tuinarchitekte met voornoemde naam.

Het lijkt voor dit jaar een beetje gedaan met onze rozen hoewel sommige driftig nieuw blad ontwikkelen. De Compassion maakt nog verse knoppen, zo ook dat moedige roosje achter in de hoek (we zijn de naam vergeten…). Een paar milde novemberweken en we hebben weer een bloeiende tuin!

Van die andere roos, die wondroos, geef ik je geen foto. Dat geeft geen pas! Gisterenochtend werd de kwaal als zodanig gediagnostiseerd op de huisartsenpost in het Elkerliek te Helmond. Intussen speelt Ellens leven zich af tussen bed en bank. Andere mogelijkheden zijn uit den boze. De ontsteking nestelde zich in haar rechter voet en maakt haar volkomen immobiel, lopen is te pijnlijk. Zelfs een stukje schrijven voor Het Ministerie behoort niet tot de mogelijkheden, het is fysiek gewoon niet te doen. Uitgeschakeld voor een dag of tien, zo luidt de prognose. Je zult het dus voorlopig met mij moeten doen lezer.

Ellen leest het ene boek na het andere, ze wisselt die bezigheid af met een spelletje Wordfeud op het Tablet. Ik drentel er maar wat omheen, wat moet ik anders? Enfin…, ik heb de beste fles wijn uit ons keldertje opgediept. Een Barolo uit 2006. Ik ga dadelijk sucadelappen van het Angusrund stoven. Met een overdaad aan paddenstoelen. Je moet toch wat, en het is waarlijk troosteten…

© paul

 

 

 

 

7 thoughts on “Van Engelse roos en wondroos…

 1. Ellen ik wens je snel beterschap. Het is geen kattedrek heb het zelf vele malen gehad waarbij hoge koorts. Maar je krijgt [troosteten] en dan willen de smaakpapillen niet meewerken .Maar het is goedbedoeld. Sterkte.

 2. Hee Ellen wat lees ik nu. laat je maar goed verwennen door Paul.
  Beterschap en zorg dat je snel weer beter bent.
  gr Walter Maartje.

 3. Mijn moeder heeft een aantal keren wondroos in haar operatie-littekens gehad met hoge koorts. Geen pretje en eten moet ze dan helemaal niet aan denken. Houd de koorts goed in de gaten! Beterschap Ellen.

 4. Ha Ellen en Paul,
  lezen in Nieuw Zeeland in ons b+b (onze gastvrouw heet Roos) over de wondroos van Ellen. Wat vervelend, Paul verwen Ellen maar goed, dat bevordert de genezing.Ellen heel veel sterkte.
  Ans en Alex.

  ps: dit land is voor lamsvleesliefhebbers, en dat zijn jullie, een Eldorado. Het prijspeil ligt hier stuk(je) hoger dan in Nederland, maar voor 6,50 euro heb je een kilo lamsbout

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *