CONFIT DE CANARD…

Vrijdag is mijn vrije dag dus tijd om uitgebreid te koken. Vorige week heb ik in Duitsland eendenpootjes gekocht, die heb ik vandaag klaargemaakt.

De pootjes in eendenvet heel langzaam koken (zie ook Rick Stein). Na ongeveer 2 uur zijn ze gaar. Ik zet ze dan nog even onder de gril zodat ze een knapperig korstje krijgen.
We aten er Italiaanse groene kool bij:
Een eetlepel fijngesnipperde knoflook
2 lepels olijfolie
1 lepel wijnazijn
De kool heel fijn snijden.
De knoflook even in de olie aanfruiten, dan de kool erbij en goed omroeren.
Dan op een heel zacht vuur 1 uur laten stoven.
Smaakte prima bij de eend.
We dronken er, de laatste, fles Bordeau bij.
Helaas is de hele voorraad nu op. Het wordt tijd dat AH weer een mooie oktober-aanbieding heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *