Aubergines uit de oven, met tapenade van kappers en olijven en restverwerking…

aubergines

Er lagen nog allerlei restjes in onze koelkast; stukje Parmezaanse kaas, stukje Peccorino, een aubergine, een schaaltje gekookte rijst en er waren ook nog een paar tomaten en volop verse kruiden in de tuin. Alles moet zoveel mogelijk op voor we weer vertrekken… Die aubergine bracht me op een recept van Jeroen; Ik zag pas weer eens een paar uitzendingen van “Dagelijkse kost”, een kookprogramma op Net één België met als chefkok Jeroen Meus. Jeroen Meus is zoiets als de ideale schoonzoon; vriendelijk, goed uitziend, vlot, goeie babbel, deskundig… nou ja, ga zo maar door. Alle uitzendingen van Dagelijkse kost zijn terug te zien via deze link naar dagelijkse kost.

Ik maakte de aubergine vandaag klaar naar het recept van Jeroen. En wat zal ik nu zelf een hele receptuur schrijven als Jeroen dat zo smakelijk vertellen kan…

Hieronder de link naar de video met het recept voor de aubergines

Het slaatje van buffelmozzarella liet ik weg; wij hadden ook nog wat tomaatjes en een schaaltje gekookte rijst, dat verwerkte ik in een klein stoofpotje;
  • schaaltje gekookte witte rijst
  • stuk of vier rijpe tomaatjes in stukjes gesneden
  • teentje knoflook
  • een plukje saffraan
  • wat olijfolie
  • vers gehakte platte peterselie
De knoflook met een drupje olie en de saffraan in een vijzel even fijnwrijven. Dan in een kleine pan olijfolie verwarmen,  knoflook/saffraanmengsel even smoren en de tomatenpartjes erbij doen. Kort smoren en de gekookte rijst toevoegen. Alles zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met peper, zout en gehakte peterselie.
Prima manier om restjes te verwerken! Kopje espresso toe… en dan vakantie…
© ellen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *