KIP MET TROMPETTE DE LA MORT…

Vandaag kippenpootjes van de Sumiranboerderij en een saus met “trompette de la mort”. Wij hebben altijd een flinke hoeveelheid eigengeplukte en gedroogde boleten op voorraad die ik ook regelmatig gebruik. Dit is echter een recept met een paddestoel die we niet zelf plukken. In Nederland zijn ze té zeldzaam. Deze koop ik dus gedroogd. Tropette de la mort behoort tot de familie van de cantharel. De smaak is voller en aardser dan de alom bekende oranje cantharel, bovendien is deze prima te drogen. De Nederlandse naam van deze lekkernij is “Hoorn van overvloed”, (klinkt al veelbelovend, niet waar?)
Wie nog op vakantie gaat naar België,Frankrijk, Luxemburg of Duitsland zal deze gedroogde paddestoelen beslist ergens kunnen vinden in de grote supermarkten. De moeite waard om te proberen!

voor 4 personen;

4 biologische kippenpoten

boter

1 sjalot en 2 teentjes knoflook fijngesnipperd

een kleine handvol Trompette de la mort (ongeveer 30 minuten laten weken in lauwwarm water)

een flinke scheut witte wijn (ik gebruikte vandaag de Wednesday wine blogging wine van Peter Lehmann)

1/4 room

zout, peper, vers gehakte platte peterselie.

De kip in de boter licht bruin braden, de knoflook en sjalot toevoegen en even meebraden.  Dan afblussen met een scheutje wijn. Knijp de paddestoelen voorzichtig uit en voeg ze toe. De room erbij doen en eventueel wat van het paddestoelenweekvocht. Laat de kippenpootjes zo op en zacht vuur ongeveer 30 minuten stoven. (Bij biologische kip is de gaartijd heel verschillend, als het vlees onder aan de botjes terugtrekt beginnen ze gaar te worden). Maak verder op smaak met wat peper en zeezout, en dien op met wat vers gehakte platte peterselie.

Wij aten er brocolli bij en pasta. De brocolli was niet zo’n goede keus, overheerste de fijne paddestoelensmaak. We dronken er een glas van de Peter Lehmann wijn bij. Ging goed samen, behalve bij de brocolli.

Een stukje brie de Meaux. En espresso toe.

Please follow and like us:

2 thoughts on “KIP MET TROMPETTE DE LA MORT…

  1. Dag Cornelis;

    Doorgaans snijden we de paddenstoelen kort, een enkele keer gaan ze in hun geheel mee in de stoofpot.
    Jou idee van pureren heb ik nog nooit overwogen, maar het is de moeite waard om uit te proberen…

    Groet, Paul..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *