VARKENSVLEES MET LA TULIPE EN SALIE…

Vandaag maar eens gekookt met één van de Wine Blogging Wednesday wijnen; de rosé La Tulipe van Ilja Gort. Op het etiket staat; “drinken bij vis, salades en wit vlees, of gewoon als apéritief”. Ik heb  maar eens iets anders geprobeerd; varkensvlees.

Gestoofde varkenslapjes met salie en tomaatjes.

4 varkenslapjes,(biologisch varkensvlees van de Sumiranboerderij)

olijfolie

1 fijngehakte sjalot, 2 fijngehakte teentjes knoflook

1/2 blik pomedorini (je kunt ook een doosje kers-tomaatjes nemen, dan wel wat bouillon toevoegen)

1 flink glas rosé La Tulipe

4 blaadjes salie en wat verse peterselie.

De lapjes vlees heel licht bestuiven met bloem en snel lichtbruin bakken. De sjalot en knoflook erbij doen en even mee laten bakken. Blus dan af met de rosé. Voeg de helft van de tomaatjes toe en de salieblaadjes en laat het geheel zo 45 minuten zachtjes stoven.

Voeg nu peper, zeezout en versgehakte peterselie toe. Een paar blaadjes salie ter decoratie en nog een paar hele tomaatjes. Verwarm het geheel nog even en dien dan snel op.

We aten er gebakken grotchampignons bij en groene bandnudeln  (van harde tarwe met spinazie)

En natuurlijk dronken we er een glas rosé La Tulipe bij!

Ik gebruik eigenlijk zelden rosé om mee te koken, het is meestal rode of witte wijn. Maar waarom niet? Paul schreef het al eerder, de Tulipe smaakt ons prima, en bij dit varkensvleesgerecht vonden wij het een lekkere ‘zomerse’ combinatie. Fruitig en toch genoeg ‘kracht’ om het varken en de saus nog lekkerder te maken.

We aten een stukje Comté kaas toe. En espresso.

Update 22.45; Had AH voorkennis van de keuze van  Wine Blogging Wednesday? In ieder geval hebben ze de prijs van de Tulipe wijn deze week verlaagd van € 5,79 naar € 4,79!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *