DRUMSTICKS, VAN DE BIOLOGISCHE KIP…

Vanavond aten we kip met grotchampignons en gegratineerde venkel. De kip natuurlijk van de Sumiranboerderij. Deze drumsticks, zijn veel groter dan de drumsticks uit de supermarkt. Veel beter van smaak ook. Ik schreef het al eerder, deze kipdelen moeten iets langer braden dan supermarktkip. De drumsticks wegen per stuk ongeveer 150 tot 200 gram. De bio-kippen hebben grotere poten/botten (ze hebben er echt op rondgewandeld!). Maar wat ik belangrijk vind, deze kippen hebben een fatsoenlijk leven gehad, én smaken prima omdat ze ook beter eten kregen (geen vismeel of hormonen). Dan betalen we dus maar wat meer!

Drumsticks van biologische kippen 1 ui, 2 teentjes knoflook, fijngsnipperd boter, 1 doosje grotchampignons, 1 glas witte wijn, zout, peterselie, selderij, peper, en een paar schijfjes citroen.

De drumsticks aanbraden in de boter. De ui en knoflook erbij doen. Even meesmoren en dan afblussen met witte wijn. (Vandaag de witte Bordeaux van Ilja Gort.) De kip zo op een zacht vuurtje ongeveer een half uurtje laten stoven. De champignons in een koekenpan even aanbakken en bij de kip voegen. laat alles nu rustig doorstoven tot de kip gaar is. (tijd is afhankelijk van de soort kip enzovoorts, biologische kip heeft wat meer tijd nodig) Verder op smaak brengen met wat zeezout en peper. Voor het opdienen bestrooien met fijngehakte peterselie en selderie.

Wij aten er gegratineerde venkel bij en aardappeltjes. Stukje kaas toe. En espresso.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *