KIP MET VEERTIG TEENTJES KNOFLOOK 1…

Dit recept lijkt ingewikkeld maar is eigenlijk heel eenvoudig. De kip braad in de oven, weinig werk, superkip!

Koop een biologische kip. 1 bosje platte peterselie, verse tijm, basilicum, rozemarijn, laurierblad. 1 dl olijfolie, 1 citroen, 40 teentjes knoflook mét schil. (Let op dat je goede knoflook koopt.)

Neem een vuurvaste pan met deksel, die in de oven kan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bundel een deel van de kruiden en stop dat samen met de citroen in de kip. Giet de olijfolie in de pan, schik de veertig teentjes knoflook erin en voeg nog een paar eetlepels gehakte kruiden toe. Roer alles even door en leg de kip op de kruiden. Maak van ongeveer 500 gram bloem, een beetje water en wat olie een mooi soepel deeg. Sluit de deksel van de pan en ‘plak’de deksel dicht met het deeg. De bedoeling hiervan is dat er geen lucht, in of uit, de pan kan. Alle geuren en smaken blijven in de pan. Zet de pan zo, afhankelijk van de grote van de kip, ongeveer 1 ½ tot 2 uur in de oven.

Zie ook: Kip met veertig teentjes knoflook 2.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *