KOKEN VOOR JE HOND?!?

 

Veel mensen zijn al blij als ze iedere dag voor zichzelf een fatsoenlijke maaltijd op tafel kunnen zetten.
Maar we moeten nu ook voor de hond gaan koken! Een nieuw kookboek verscheen bij uitgeverij Tirion;
Koken voor je hond” Geschreven door Donna Twichel.
Donna Twichel is Amerikaanse, hoe kan het ook anders. Zij is communicatiedeskundige en hondenliefhebster.
Het is volgens de schrijfster belangrijk dat je hond hoogwaardig kwalitatief voedsel voorschotelt. Dat hoeft niet te betekenen dat je moet “rommelen met onsmakelijk snijafval van de slager”, aldus Donna Twichel.

De stoofpot met varkensvlees en appel, de kalkoenkroketten en de tonijn met gesmolten kaas, het ziet er allemaal even heerlijk uit. Toppunt is de wortel/kalkoen/rijst verjaardagstaart mét kaarsjes. Verderop in het boek komen ook nog recepten voor hondenkoekjes en extra ‘luxe’ feestmaaltijden aan bod.

Na deze introducties komen de recepten zelf. Het aantrekkelijke van dit onderdeel is, dat het boek niet onderdoet voor het gemiddelde ‘mensen’-kookboek. Elk recept bevat een lijst met ingrediënten, aanwijzingen voor de bereidingswijze én een mooie foto. Het eten ziet er soms zo aantrekkelijk uit dat je er bijna zelf van gaat kwijlen. Verschil is alleen dat het altijd gefotografeerd is in een gezellig hondenbakje.

Alsof het allemaal nog niet genoeg is heeft de schrijfster ook nog een hoofdstuk gewijd aan zoete tussendoortjes. Omdat de meeste honden zoetekauwen zijn volgens haar.
Dit boek is een must voor degene die voor zijn hond wortelkluifjes, bananenkoekjes of pompoenhondjes wil voorzetten. Je zou er zelf bijna van gaan kwispelen!

Onze Max laat desgevraagd weten niet geïnteresseerd te zijn in deze flauwekul.
Hij wil een stinkend stuk pens en een rondje om de kerk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *