Siberische gevulde deegkussentjes (Pelmeni deel 1)…

We gaan vandaag natuurlijk op de Russische toer Wie mee wil koken kan nog snel even naar de winkel. Ingrediënten voor Siberische deegkussentjes ofwel Pelmeni;

400 gram meel, 1 groot ei, 2 1/2 dl water of melk, zout.

Voor de vulling: 500 gram gehakt, 1 grote gesnipperde ui, 1/2 theelepel verse koriander, 1/2 theelelpel verse basilicum, enkele taktjes fijngehakte peterselie, versgemalen zwarte peper en zout.

Voor de garnering; gesmolten boter, 125 ml zure room, verse dille. Meng het meel met het zout, het ei en de melk in een grote kom en kneedt het geheel tot een compacte deegbal. Werk nu verder op het aanrecht tot je een mooi soepel deeg hebt en laat het dan op een koele plaats zeker één uur rusten. Meng alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Rol vervolgens het deeg uit tot een zo dun mogelijke plak en snijd rondjes van 5/7 cm diameter. Leg een kleine lepel vulling in het midden van elk rondje. Druk de randjes stevig vast met een vork. Breng een grote pan gezouten water of bouillon aan de kook. De pelmeni in het kokende water doen en nadat ze naar boven komen drijven nog 2 minuten laten doorkoken. Schep de pelmeni uit de pan en serveer ze met gesmolten boter of zure room met verse dille. Het deeg heb ik alvast gemaakt. Het lijkt me een zeer ruime hoeveelheid voor ons maar; “in Siberië hangen ze de pelmeni in grote zakken in koude schuren. Jagers en rendierhoeders nemen deze kant en klare hapjes mee op hun reizen en kunnen ze dan eenvoudig in heet water bereiden”. Aldus het boek van Diana Dubois.  De rest kan dus in de diepvries bewaard worden.

© ellen

Please follow and like us:

2 thoughts on “Siberische gevulde deegkussentjes (Pelmeni deel 1)…

  1. Die link naar “vorig log” gaat via via naar archief van oude Blog (2 januari 2006) ?
    Oh, ik krijg ook dit blogje via de Google-reader als recent gepubliseerd, terwijl het OOK van 2 januari 2006 is … Verwarrend.

  2. Ja, je hebt gelijk PaulO, het is inderdaad een beetje verwarrend. Dat komt omdat we nog steeds bezig zijn artikelen terug te plaatsen en de oude linken moeten ook nog omgezet worden. als we een oude blog kopiëren en op deze nieuwe site publiceren pikt Goolge het op als recent. Helaas, niets aan te doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *