Dim Sum

Maandag moest ik beroepshalve even naar de kinderboekenwinkel op de Kleine Berg in Eindhoven. Weer hele mooie boeken gekocht, daar kunnen de studenten even mee vooruit. Wat ik steeds al spannend vond bij eerdere bezoeken aan “De Boekenberg”, was de Chinese winkel aan de overkant. Ditmaal besloten daar maar eens te gaan winkelen. Dat is moeilijk! Alle productnamen en -merken in het Chinees. De Chinese keuken boeit mij wel, maar ik weet er veel te weinig van. Zoek ook nog steeds een goed boek dat mij e.e.a. duidelijker maakt. Tot die tijd experimenteer ik zo maar wat. Af en toe best lekker. In de winkel Dim Sum gekocht, diepgevroren, verschillende soorten. Eigenlijk ben ik niet voor “kant en klaar” producten maar soms moet het. Vandaag Dim Sum; met kip, garnaal, varkensvlees, en iets wat we nog niet weten. Meteen ook een paar stoommandjes gekocht (prijzen waren in de winkel echt heel laag). De Dim Sum gestoomd in de mandjes, een blaadje sla op de bodem en wat kruiden. De mandjes in de wok 12 minuten gestoomd. Een sausje erbij van sojasaus met knoflook, gember en rode peper. Verder aten we lamsvlees met pepertjes, varkensvlees met sojasaus, knoflook, ui, en gember en chinese kool met paprika. Alles snel in de wok klaargemaakt. Met witte rijst. Probleem bij deze manier van koken is dat de keuken een grote chaos wordt. En hoe alles snel te bereiden en tegelijk op tafel te zettten. We experimenteren verder.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *