Soto ajam van Marja…

4 apr. 2011

Soto van Maja

Gisteren had ik geen zin om ook maar iets te ondernemen. Lekker een hele dag op de bank met een mooi boek. Zelfs geen zin om te koken. Zo tegen vieren kwamen Bram en Maja op bezoek. Een kopje koffie, een glaasje wijn en toen moest ik toch eens gaan bedenken wat we zouden eten…Maja gaf de oplossing: “Ik heb thuis een hele pan Soto staan, zullen we die even halen”. Nou dat liet Paul zich geen twee keer zeggen, de Soto van Maja is beroemd. Terwijl ik de tafel dekte haalden Paul en Maja de pan Soto en de garnering op.

Soto is een pittige Indonesische soep, gemaakt met kip in dit geval. Je serveert de soep in een diep bord. De garnering komt in kleine schaaltjes op tafel.

Soto van Maja

De garnering bestond uit; gehalveerde hardgekookte eieren, fijn gesneden lente ui, peterslie, selderie, blokjes kleefrijst, noedels, gebakken uitjes, kroepoek en een paar soorten sambal. Ieder bediende zich naar believen van de vulling.

Indonesische maaltijden zijn meestal berekend op veel hongerige eters. We hielden dus nog een flinke portie over. De restanten pakten we in en zo kon Paul vannacht samen met collega Jos, nóg een keer genieten van een bordje Soto.

Maja, het was heerlijk! Nogmaals bedankt!

@ ellen.

Ik kan je nog geen recept geven van deze heerlijke maaltijdsoep. Maar Maja zal het binnenkort opschrijven. Wordt vervolgd dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *