De Kelder…

27 januari 2007 001

Produkten die je altijd op voorraad zou moeten hebben deel 2.

Er zijn opeens allemaal keukenkastjes te zien in weblogland, ik schreef erĀ hier al overĀ . Vandaag is onze kelder aan de beurt. Onze kelder is niet zo heel diep, maar toch wel diep genoeg om van alles in op te bergen en altijd lekker koel, een prima bewaartemperatuur dus. In het bovenste gedeelte bewaren we de voorraad; blikjes voor hond Max, koffie, pakken risottorijst, gewone bloem en meel om pasta te maken (van harde durumtarwe), wat chocolade en zo nog wat gedoe. Maar het belangrijkste wat je altijd op voorraad zou moeten hebben; een paar blikken pomedorini (kleine tomaatjes op sap) en beneden een paar flessen pulpo di pomedore. Samen met een flinke voorraad pasta (ik prefereer voor kant en klaar pasta het merk Barilla) en wat blikjes tonijn en ansjovis kun je altijd een snelle smakelijke maaltijd maken. Ook onze voorraad zelfgeplukte en gedroogde paddestoelen staat hier, voor snel gebruik staat een pot in de keuken. Natuurlijk staat er ook van alles op die planken waarvan ik denk wat moet ik ermee; restanten van kerstpaketten bijvoorbeeld.

27 januari 2007 003

Dieper in de kelder nog een aantal onmisbare zaken; een groot blik brokken voor Max, frisdrank, “gewone” witte wijn, (“gewone” rode bewaren we in de keuken) een paar flessen Luxemburgse champagne en tomatenpulpo. Helemaal beneden is het een kakelbonte verzameling van keukenapparaten, extra borden en glazen, een diepvries. Linksonder een wijnrek met de “zondagse” wijn, van die wijn waarbij je van te voren gaat bedenken wat je erbij wil eten en die je ruim van te voren uit de kelder moet halen om te acclimatiseren.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *