Sajoer van kool…

 

20 juni 2007 013

Ik ben niet zo van de Aziatische keuken. Niet omdat ik het niet lekker vind, maar gewoon omdat ik er weinig ervaring mee heb. Paul is er dol op en af en toe doe ik dan maar een poging om een beetje Oosterse maaltijd op tafel te brengen. Vandaag was zo’n dag. Ik had nog een mooie groene kool en ik had een varkenshaasje van uitstekende kwaliteit, van de Sumiranvarkens natuurlijk.

Van de kool maakte ik met behulp van het kookboek van Beb Vuyk een sajoer;
Vrij naar Beb Vuyk.
voor vier personen;

3 eetlepels uien en twee teentjes knoflook, gesnipperd
1/2 theelepel sambal trassi
1 eetlepel olie
300 gram fijngesneden groene kool
1 kop bouillon
Fruit uien, knoflook en de sambal in de olie. Fruit de kool even mee en schep een paar keer om. doe er daarna de bouillon bij en laat het geheel nog twee minuten stoven.
Dien dan op.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *