Het interview…

 

vakantie juli 2007 040
Het was een gezellige drukte vandaag op het Ministerie! Redacteur van het tijdschrift Koken en Genieten Joachim Hilhorst met zijn fotograaf kwamen ons vandaag interviewen. Zij willen een artikel maken over ons weblog. De afspraak is al een paar weken geleden gemaakt; ik zou twee gerechten uitkiezen, het recept opschrijven en tijdens het interview ook de beide gerechten klaarmaken.

Ik vond het leuk om eens aan zoiets mee te werken dus heb ik meteen toegezegd. Daarna kwam natuurlijk het getwijfel; Wat moet ik dan maken? Gaat dat allemaal wel lukken? Is dat niet te gewoon? Is dat niet te vreemd? enzovoorts. Gelukkig moest ik al vóór onze vakantie de recepten opsturen zodat ik niet de kans had nog een keer of vier te veranderen….
Ik heb gekozen voor Flammenkueche, één hartig met Munsterkaas en spekjes en één met appeltjes en kaneel met een scheut calvados erover. Ik beschreef het recept hier al eens

Voor het tweede gerecht koos ik een kip, in de oven klaargemaakt met veel knoflook. Ook dat recept stond al eens op dit web-log.

Paul moest vanmorgen in alle vroegte nog snel naar Helmond om een fatsoenlijke kip te kopen want die zijn hier in het dorp niet te krijgen. Daarna was het afwachten wat er zou gaan komen. Toch wel een beetje spannend allemaal…
Maar toen redacteur en fotograaf eenmaal gearriveerd waren was de spanning zo gebroken. We hebben gezellig gepraat over het weblog, over paddestoelen, kippen, eierautomaten en weet ik wat nog meer. Intussen heb ik de Flammenkueche gebakken en pakte de fotograaf zijn spullen uit. Een prachtige professionele uitrusting; statieven, lampen, goud- zwart- en zilverkarton, en ding om het licht diffuus te maken en nog veel meer. Goed dat we een ruime keuken hebben!

We aten een stukje Flammenkueche en ik maakte de kip klaar. De deegkorst ging natuurlijk vandaag niet goed los maar het kwam toch allemaal goed. Stukje kip, glas wijn erbij…
Kortom; het was een gezellige dag. Heel interessant ook om te zien hoe een echte fotograaf dat aanpakt. Ik ben heel benieuwd hoe het artikel eruit gaat zien. We moeten er nog even op wachten.
Het interview zal verschijnen in het volgende nummer van Koken en genieten. Dat zal over ongeveer twee weken in de winkel liggen.
© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *