Zalm op de huid gebakken….

 

op de huid gebakken zalm 001

Nu moet ik kiezen of ik me eerst boos maak over het stelen van mijn stukjes door “medebloggers”, of gewoon mijn recept voor vandaag opschrijf…(geen link hier natuurlijk, zo mooi gaan we het niet maken!)

Eerst gewoon het eten! Daar gaat het hier tenslotte om.
Vanavond zalm, een flink stuk gefileerde zalm, op de huid gebakken zoals dat heet.
Eigenlijk heel simpel, koop per persoon een mooi stuk gefileerde zalm, mét het vel.
Bestrooi de vis met grof zeezout en peper. Verwarm wat olie in een pan en bak de vis, éérst de huidkant. Zachtjes laten bruinen. Voorzichtig omdraaien. De zijkanten even bakken en vervolgens de bovenkant zachtjes bruin laten bakken.
Tijden geef ik niet, gewoon proberen. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de zalm enzovoorts.
Serveer met een schijfje citroen, blaadje groen…

Wij aten er vanavond gebakken spinazie bij en aardappelpuree uit de knijper.

Een kopje espresso toe.

Nu ga ik toch maar eens snel lezen bij Eetschrijven.
© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *