“Alles uit de kast”, een nieuw boek van Karin Luiten.

"Alles uit de kast". boekpresentatie van het nieuwe boek van Karin Luiten.

Het was een paar dagen stil op dit weblog. Maar niet zonder reden! Af en toe
moet ook het Ministerie even buiten de Brabantse grenzen treden om inspiratie op
te doen. Ditmaal reisden wij, samen met Jan en Ans, af naar Amsterdam voor een
kort weekeinde vol Kunst, Cultuur en Eten en Drinken. Dat begon donderdag al
meteen met het (letterlijk en figuurlijk) meest spetterende, laatste optreden
van de “Dogtroep”. Maar daarover later meer.

Vandaag besloten wij ons Amsterdam-bezoek met de presentatie van het nieuwe
boek van Karin
Luiten
“Alles uit de
kast”.
Slim koken met vers en voorraad.

Ook dit keer was boekhandel De
Sperwer
“the place to be”. Samen met het neusje van de zalm
van de Nederlandstalige weblogs, de pers, de uitgever, familie, vrienden, en
buren van Karin, waren wij in de kookstudio van de Sperwer. Wij dronken een glas
mooie witte wijn en wachtten op de onthulling van het boek.

Ditmaal geen toespraken en mooie frasen van “vreemden”. Karin nam zelf het
woord en vertelde over haar nieuwste boek . Over het “hoe en waarom van het
boek”. “Gewoon koken met wat er nog is”, “Ik heb een hekel aan boodschappen
doen, dus probeer ik dan van wat er nog over is iets lekkers te maken”. “Je hebt
meer in huis dan je denkt! Slim koken betekent optimaal gebruik maken van je
voorraad, efficiënt boodschappen doen en je creativiteit gebruiken bij het
koken. Dit boek gaat je daarbij helpen”.

Karin neemt in haar boek ook een kijkje in de keuken bij Astrid Joosten,
Esther Vergeer, Tania Kross, Caja Cazemier, Bram van der Vlug, Ronald Giphart, Harold Hamersa en Olav Cox.
Wat doen zij om een snelle en toch smakelijke maaltijd op tafel te zetten?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog
nauwelijks tijd heb gehad om het boek in te zien, laat staan te lezen. Maar één
recept leerde ik al wel kennen. Alle aanwezigen op de presentatie kregen een
demonstratie van het recept te zien. Ronald Giphart wilde zijn kookkunsten wel
tonen. Hij maakte, onder begeleiding van Karin, ‘n gerecht uit het boek: een
salade van rode biet, zalm en mierikswortel. Een heel lekker en simpel te maken
hapje, zo bleek wel uit de performence!

Wij genoten nog even van een hapje en een
drankje. En Karin was zo lief om voor ons een eerste exemplaar van haar boek te
signeren. Helaas hadden wij nog andere verplichtingen en moesten we weer snel
naar huis. Een uitgebreide recensie van het boek volgt!

En ook het verslag van onze belevenissen in
Amsterdam moeten jullie ook nog even tegoed houden. Ik kan alvast vertellen dat
wij diep onder de indruk waren van een werkelijk stormachtig optreden van de
Dogtroep!

Morgen meer, het was een drukke dag
vandaag. Nu eerst een rondje om Kerk en Kasteel met Hond Max.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *