Spaghetti Bolognese en een drukke week, plannen dus…

spaghetti

Deze week gaat voor ons een hele drukke week worden; Paul werkt de nachten, ik werk van maandag tot en met zaterdag, waarvan ik een aantal dagen ook nog erg laat thuis zal zijn. Dan blijft er voor gezellige maaltijden weinig tijd over. Om niet de hele week te hoeven snacken hebben we maar “weer eens” een plan opgesteld; wat eten we op welke dag deze week? “Weer eens”, want natuurlijk probeerden we zoiets al eerder en eerlijk gezegd verandert zo’n lijstje meestal toch weer in de loop van de week! “Ons kent ons”! Maar gezien het tijdsgebrek leek het mij toch wel slim maar weer eens een keurige opsomming te maken van wat er deze week gegeten gaat worden op ons Ministerie. Allemaal gerechten die snel klaar zijn, zonder direct uit het kant-en-klaar-schap van de super te komen. Kant-en-klaar uit de super vinden wij namelijk niet lekker, te duur en meestal ook niet gezond (ontdanks alle klavertjes enzovoorts). Het is best te doen om na het werk nog een smakelijke, gezonde maaltijd op tafel te zetten zonder al teveel moeite. Dat zal dus deze week het thema zijn hier.

Ik geef jullie alvast het weekmenu, alle kans dat het nog veranderd, maar toch:

  • Maandag; salade van grijze garnalen met veldsla en daarna spaghetti Bolognese. Paul had vandaag nog tijd dus maakte hij een flinke pan saus. De helft voor vandaag, de helft gaat in de vriezer voor zaterdag.
  • Dinsdag; kom ik erg laat thuis, dan eten we een maaltijd van de (afhaal) Chinees
  • Woensdag; een mootje gegrilde zalm, salade van broccoli, en gebakken aardappeltjes erbij
  • Donderdag; wordt het weer erg laat, snelle ovenschotel met vis, groenten en saffraan, met rijst
  • Vrijdag iets meer tijd; een stoofpotje van lamsvlees met tomaat en artisjokken
  • Zaterdag is het hier altijd moeilijk te zeggen hoe druk het is, dus het restje Bolognesesaus met spaghetti, met een koolsalade erbij, komt dan mooi van pas,

Mooi lijstje, of dat ook allemaal gaat lukken??? Misschien wordt het wel echt voorjaar en willen we opeens buiten vlees grillen… We zien wel. We zullen in ieder geval elke dag een kort verslag (mét foto natuurlijk) schrijven én daarbij de bereidingstijd van de gerechten.

Heeft iemand nog een goed idee hoe je dit soort drukke weken kunt indelen? Wij lezen het graag!

@ ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *