De lange weg naar Santiago de Compostella, intermezzo: Brandmeester…

brandmeester
Dit is Jan. ‘t Is te zeggen, dit is een afbeelding van Jan, zoals hij prijkt op het etiket van een grote fles bier. Hij liet het bier brouwen ter gelegenheid van het afscheid van zijn arbeidzaam leven als Brandweercommandant. Én hij liet het bier begeleiden door een schrijven:

Met dit speciaal bier dank ik je voor jou rol in mijn brandweerloopbaan. Deze Brandmeester is optimaal op dronk op 25 mei 2014, ‘s avonds om 19.00 uur. Laten we samen (op afstand) proosten en hem rustig, met gesloten ogen inwerken op onze papillen. Opdat het leven ons nog lang goedgezind is.

Vandaag is het dan zover. Vanavond zullen er talloze flessen sneuvelen en het hele thuisfront zal op hem toasten. Er zal wat gezongen worden, een traan wordt weggepinkt.

Jan zelf viert zijn verjaardag in den vreemde…

Hij leve hoog: hurrah, hurrah, hurrah

© ellen-paul

Klik bij Catagories (in de rechter kolom), of onder dit artikel op reis naar Santiago voor alle artikelen. En voor het overzichtskaartje van Sas: klik op de link hieronder.<iframe src=”https://mapsengine.google.com/map/embed?mid=zdjs6EO5tq8A.klZPafK3sUQo” width=”640″ height=”480″></iframe>

 

 

Please follow and like us:

3 thoughts on “De lange weg naar Santiago de Compostella, intermezzo: Brandmeester…

 1. Van harte gefeliciteerd Jan en een fijne verjaardag daar in den vreemde!
  De fles brandmeester zullen we vanavond meester maken.
  Groetjes, Ton en Joke Smits

 2. Nou Jan, daar ga je! Proost jongen, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Veel succes naar Santiago! Groeten Tom Eefke Emma en Iris

 3. Jan, allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Het brandweerbiertje heb ik met smaak opgedronken, met een dikke proost naar jou en Ans.
  Ik volg juliie met mijn voeten en met mijn hart.
  Groetjes
  Ton en Fien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *