De lange weg naar Santiago de Compostella, etappe 9…

Dinant/ Givet

02-04-2014. De etappe liep van Dinant (B) naar Givet (Fr), 25 kilometer.

Helemaal België achter zich laten doen ze niet, Ans en Jan zullen er de komende dagen nog terugkomen. Een en ander heeft te maken met het grillige verloop van landsgrens. Maar deze dag wordt dan toch voor het eerst La Douce France aangedaan…

Om 07.15 uur begonnen Ans en Jan aan de negende etappe. Ook deze dag volgden ze de Maas in zuidelijke richting, een prachtige tocht in aangenaam lenteweer. Heel veel volk kwamen ze tegen, super-vriendelijk volk schrijft Ans. Het volk wil buurten, is enthousiast, wenst succes, petje af! Eh… chapeau!

Bij het laatste pontje over de Maas op Belgisch grondgebied, in het dorpje Hastière-Lavoux, gebruikten de reizigers de lunch. Na nog een paar kilometer stevig doorstappen trokken ze dan eindelijk Frankrijk binnen om zo rond 15.30 uur te arriveren in het stadje Givet.

Op het VVV kantoor wist men te vertellen dat Ans en Jan contact moesten maken met Monsieur Collin. Dat was de beheerder van een voormalige pastorie, tegenwoordig logeerhuis. Een kamer was zo geregeld. En wat voor een kamer… Groot, twee ruime bedden, zitgelegenheid en een eigen keukentje. Zelf koken was evenwel geen optie, Ans en Jan hadden bij aankomst in Givet een groot bord lasagne gegeten (erbij een kelk Petrus Blond). Er waren verder geen gasten in de pastorie, dus werd de dag in elkanders gezelschap afgesloten met een stevig glas La Goudale.

Ans laat weten dat de sanitaire stop voor de vrouwelijke pelgrim lastig blijft. Je moet iedere keer die rugzak weer afsjorren. Dat geldt ook bij wildplassen.

Morgen gaan de reizigers weer België in. Ik kijk eens op de Michelinkaart naar de route en verdomd ja, die twee stiefelen regelrecht op de volgende brouwerij af. Dit is geen Pelgrimstocht, dit is een Tournée Générale! Ans, doe die rugzak maar vast af, dat wordt weer wildplassen…Dinant/ Givet

De foto’s zijn actueel, geschoten aan de boorden van de Maas, vlak bij Givet.

© paul

Klik bij Catagories (in de rechter kolom), of onder dit artikel op reis naar Santiago voor alle artikelen.

One thought on “De lange weg naar Santiago de Compostella, etappe 9…

  1. Leuk, dat jullie verslag doen van de tocht van Jan en Ans! Ik lees het wel, hier, nu en dan!
    Dank je wel!

    groetekus van Tinekus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *