aardbeientaart met amandelen…

aardbeientaart met amandelen

Aardbeien zijn nu overal volop te koop. In ons dorp staat op zaterdag een speciaal kraampje met aardbeien, recht van het land, vers geplukt. Ze zijn ook erg goedkoop, een pond prachtige geurende aardbeien kostte me vandaag € 2,-. Superkwaliteit ook nog. Ik besloot maar snel een taartje te bakken. Beproefd recept, al eerder op dit weblog te lezen geweest, maar ik schrijf het toch nog maar een keertje op.

Een springvorm van 23 cm, de randen invetten en de bodem bedekken met bakpapier.
De oven voorverwarmen op 160 graden voor hete lucht, 180 voor een gewone oven.

  • 175 gram fijngemalen amandelen
  • 175 gram fijne suiker
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 boter
  • 2 eieren,
  • 500 gram aardbeien, in plakjes gesneden

Smelt de boter (au bain Marie) en meng de suiker, amandelen, bakmeel en de eieren. Gebruik de mixer in de laagste stand.
Smeer dan de helft van het deeg op de bodem van de springvorm. Leg daarop de in plakjes gesneden aardbeien en strijk daarop de rest van het deeg.
Een lastig klusje, het deeg is erg plakkerig. Je moet snel werken. Ik gebruikte een brede pannenlikker om alles te verdelen.

Bak de taart dan 1 uur op 160 graden hete lucht of 180 graden gewone oven. Let op dat de taart niet té bruin wordt. Bij mijn oven ging het prima, maar als het gebak te bruin wordt kun je de laatste minuten wat alu-folie gebruiken om de taart af te dekken.

aardbeientaart met amandelen

Laat de taart even in de vorm staan en maak de randen voorzicht los.
Het is mooi en ook lekker om de taart dan nog te bedekken met een laag suikerglazuur.
Dat maak je door 75 gram poedersuiker en wat aardbeiensap bij elkaar voegen tot je een hele dikke massa hebt. Dan meteen uitsmeren over de taart. Garneer met een paar aardbeien.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *