Kip met dragon en room…

kip met dragon en cantarellen

Ook Paul is na een vermoeiende reis met veel files weer in Luxemburg aangekomen. Hij vertrok vanmorgen al vroeg uit Gemert en vond allerlei vakantieopstakels op zijn weg. Tijd om eens lekker uit te rusten hier en een beetje verwend te worden. Paul is altijd gek op kip dus kocht ik gisteren al een paar mooie kippenpoten. Ik zag in de supermarché ook bosjes verse dragon liggen. Die zijn bij ons zelden te koop en het kruid wil in mijn tuintje ook niet groeien. Ik kocht een mooi bosje dragon en bedacht er maar een lekker machtige kipstoofpot van te maken met veel room. (Ook room gekocht dus. Ik moet steeds goed opletten wat ik aan boodschappen in huis haal hier. Thuis kan ik even snel naar de winkel hollen als er iets ontbreekt, hier ben je meteen 25 kilometer verder).

De kippenpoten, vanzelfsprekend van onbesproken gedrag, waren nogal groot dus deelde ik de poten in twee stukken. Een drumstick en een kipkarbonade worden ze ook wel genoemd. Dat delen is eigenlijk heel simpel. Je snijd de poot in net boven de knik. Buig dan de delen met een forse greep en het gewricht komt bloot te liggen. Je kunt dat dan makkelijk doorsnijden. Snijd de rest van het vlees door en je hebt twee mooie stukjes kip.

  • Kip met dragon voor twee personen
  • 2 kippenpoten, verdeeld in drumstick en kipkarbonade
  • 1 kleine ui, fijnggesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngesneden
  • wat olijfolie
  • peper en zout
  • een klein bosje dragon, fijngehakt
  • een scheutje whisky
  • een glas rivaner of riesling
  • een scheut room

Verwarm de olie en bak de kipdelen daarin lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze even mee. Voeg de whisky toe en blus dan af met de witte wijn. Roer alle aanbaksels goed los. Voeg peper en zout toe en laat het geheel zo een ruim half uur stoven. Doe er dan de dragon bij en de room en laat de saus even indikken. Strooi er nog wat verse dragon over en dien op met wat pasta.

Wij aten er cantarellen bij, gewoon even gebakken met wat fijngesneden ui en pasta. Een mooie sausslorpende soort pasta.

En natuurlijk een kopje espresso toe!.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *