GEGRILDE KIP…

kemper kip
We zijn een beetje laat vandaag. Het was al laat, en toen had Eupotours  ook nog technische problemen, tja…alles is nu weer oké. Opgelost, weet niet hoe, dat heb je soms met een weblog. Vanavond kip uit de oven, recept al vele malen op dit weblog. Erbij aten we tomaatjes met oregano, peterselie en basilicum. Voor mij ook nog een paar aardappeltjes. Dat alles (en desgewenst nog veel meer) kan in één oven!

Snijd rijpe tomaatjes in vieren, en schik ze in een ovenschaaltje. Strooi er peper en zeezout over, de gedroogde oregano, en de verse kruiden, fijngehakt. Giet er wat olijfolie over, meng alles goed door elkaar en zet het schaaltje in de oven. De aardappeltjes (waren al gekookt, van gisteren) in plakjes snijden, in een ovenschaaltje, beetje olie erover. Zet de tomaatjes en de aardappeltjes het laatste kwartier (van de braadtijd van de kip) in de oven.

Zo’n hele kip is voor ons teveel. Wij eten de rest de volgende dag bij de lunch, op brood of…. Altijd lekker. “Espresso Inpetto” toe, maar daarover later meer.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *