Idee?..

 Mij is vandaag gevraagd om eens een paar simpel te maken voorgerechten op te schrijven, dat doe ik dan vandaag en morgen maar eens. Ook mooie hapjes voor oud en nieuw; Heel simpel meloen met echt goede rouwe ham. Koop dan wel een rijpe meloen. Houd de meloen bij je oor en tik de meloen. Hoe holler het klinkt, hoe onrijper de meloen. Koop dus een mooie, dof klinkende meloen. Kippenlevertjes mousse. Koop kippenlevertjes van (een fatsoenlijke biologische kip). Even zachtjes aanbakken met een fijngesnippert sjalotje. Afblussen met armagnac of cognac, scheutje room erbij en pureren. De puree serveren op wat sla, sneedje geroosterd brood erbij. (Brood uitsteken in een mooie vorm.) Geitenkaasje met salade, gewoon te koop zo’n geitenkaasje met spek erom, even onder de gril. Leg op het kaasje een theelepel Limburgse appelstroop. Een bordje met een beetje sla, kaasje erop en klaar. Desgewenst versieren met noten, pijnpitten enzovoorts. Tomaat crevette. Koop een kilo Hollandse grijze garnalen, pel ze zelf, (bewaar de schillen voor bouillon, zie log dd 26/09/05). Maak een mooie mayonaise. Hol grote lekkere rijpe vleestomaten uit (bewaar het binnenste, voor soep, saus en nog meer lekkers). Schep de gepelde garnalen door de mayonaise en vul hiermee de tomaten. Versier met peterselie.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *