Terug naar de vorige eeuw…

Gans met rode kool in 1999.

Al eerder heb ik beloofd af en toe iets over te schrijven uit de schriftjes 1999. Vandaag is zo’n dag dat er verder weinig te melden is;
26 november 1999.
Een vrije dag vandaag, we hebben zin in een autoritje en komen in Kleef (Duitsland) terecht. Een gezellig klein stadje om zomaar wat rond te lummelen. We kopen maanzaadkoeken voor Hendrikje. Rond 13.00 komen we toevallig langs een “goed burgelijk” restaurant. Een groot schoolbord prijst het dagmenu aan; Gans met rode kool voor 15 Mark. (nog vóór de euro!) We krijgen dus acuut grote honger en besluiten maar eens binnen te kijken. De buitenkant ziet er niet bijzonder uit, van die afschuwelijke ‘Duitse’ groene ramen.
Binnen blijkt het restaurant veel groter dan we dachten, en echt gemütlich. Er zitten zeker 50 mensen gezellig keuvelend te eten. We bestellen de gans van het dagmenu en mogen kiezen of we er aardappelen of Knödel bij willen, Knödel natuurlijk! We krijgen ook heerlijke verse rode kool, eigengemaakte appelmoes en een peertje gevuld met Preisselbeeren. Een groot glas Duitse witte wijn erbij en koffie toe. (het schrift vermeld niet welke wijn) Een heerlijke maaltijd voor weinig geld.
Gewoon een ganzenpoot, niet zo’n onbestemd, gefileerd lapje. De rekening DM 36,- !

De foto is een improvisatie, ik had in 1999 nog geen digitale camera.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *