PAARDENGOULASH…

Ik hoop niet dat de meisjes van de plaatselijke ponyclub nu mijn ruiten in komen gooien, maar wij eten af en toe paardenvlees! Zo ook vandaag. Paul heeft vakantie en tijd om te koken, vandaar dat we ook eens lekker vroeg konden eten. Ik vind het soms wel luxe als alles al klaar is als ik thuiskom. Paardengoulash dus vandaag. We aten er sperzieboontjes bij en aardapplepuree met knolselderij.

Recept voor de paardengoulash; 1 kilo paardenvlees in stukjes, olijfolie en een klontje boter, 1 grote ui 2 tenen knoflook, 50 gram harde worst salami of chorizo, 50 gram panchetta of ander spek, wat bouillon, 1 grote gele paprika, 2 tomaten, een flinke eetlepel paprikapoeder edelzoet, thijm, laurierblad, peper, zout.

De olie/boter bruin laten worden en de grof gesneden ui, de knoflook en het spek even uitzweten. Het vlees erbij doen en aanbraden. De plakjes worst erbij doen en dan wat bouillon tot de massa bijna onder staat. Dan de kruiden en het paprikapoeder. Dit zo ongeveer 2 uur zachtjes laten stoven. Na 2 uur de paprika, in stukken, en de hele tomaten in de pan doen. Laat dit geheel nog een half uur stoven. (afhankelijk van de kwaliteit van het vlees kan de stooftijd wat verschillen, gewoon proeven dus na 2 1/2 uur) Een bijzonder goede kombinatie is dit vlees samen met aardappel/knolselderijpuree. De puree maak je door 600 gram aardappelen en 200 gram knolselderij in blokjes, samen, te koken. Pureren met een klont boter en een beetje room. Als ik in een recept boter schrijf, bedoel ik boter, géén halva-, bak-, braadkledder. Als ik room schrijf bedoel ik volle room, géén koffieroom of nog magerder.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *