Ik ben nog een “beetje uit mijn doen”, ben zojuist door het Ministerie van Watterstaat op mijn vingers getikt; ik heb tikfouten en nog erger gemaakt! De Keizer van Monera zit daar niet zo mee, maar ik wel. Specieboontjes dat krijg je na een dagje kijken op de bouw van wat “het mooiste huis van Gemert” gaat worden.
Reacties zijn dus altijd welkom, en worden naar kunnen verwerkt.
Vanavond weer een ander stukje varken gegeten; Fricandeau met knoflook in pepersaus. (Met een mesje kleine inkepingen maken in het vlees en daar plakjes knoflook instoppen)
Erbij, ik durf het bijna niet op te schrijven, sperzieboontjes (is nu het seizoen) en gemengde sla.
Ik at er ook gekookte aardappelen bij, Paul niet, hij eet geen koolhydraten.
Over afvallen, rode saus, witte saus, Montignac, Atkins, de afvalpolitie enz. enz. later.
Saus:
Haal het vlees uit de pan, houd het warm onder aluminiumfolie. Roer de aanbaksels in de pan los met wat witte wijn (Sylvaner uit Andlau / Barr heb ik gebruikt, en dat was een prima combinatie ).
Dan room toevoegen, een eetlepel groene pepertjes en even in laten koken.