Lamsgehakballetjes…

23 juli 2006 029
Slagers doen in deze warme dagen goede zaken, heel Nederland is aan het barbequen geslagen. Het is al dagen warm en dan willen we buiten eten, en het eten liefst ook buiten klaarmaken, op de barbeque. Ik ben niet zo’n barbeque-fan, het duurt zo lang voor je een echt goede roosterlaag hebt. Zeker een klein lunchgerecht bereid ik net zo lief in onze, redelijk koele, keuken. Wij hebben een mooie, kleine, elektrische gril die in een mum van tijd warm is die gebruikte ik vandaag om lamsgehakballetjes te grillen. Maar je kunt ze natuurlijk ook prima buiten op de barbeque grillen.

500 gram lamsgehakt (ongekruid)
1 fijngesneden sjalot
2 teentjes knoflook
1 theelepeltje chilipoeder
1 handvol gehakte platte peterselie, 1/2 handvol gehakte koreander
versgemalen zeezout.
Meng alles goed door elkaar en vorm er kleine platte balletjes van.
Gril de gehaktballetjes ongeveer 8 minuten.
Wij aten ze vanmiddag met het tapenadebrood, wat sla, en tomaat.
Een kopje espresso toe en nu óp naar de tv voor de finale van de Tour de France.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *