Een huis vol volk, dat is zo’n beetje regel op zaterdagnamiddag. Ellen houdt daar meestal rekening mee. Soms wordt er extra gekookt voor de gaande en de komende. Soms ook zorgt ze dat de maaltijd grotendeels klaar is zodat we alsnog kunnen eten nadat de laatste gast is vertrokken. Dit nu was vanavond het geval.
We aten runderlapjes, gestoofd met uien en tomaat. Gebakken aardappeltjes erbij en de eenvoudige, maar kostelijke koolsalade van de foto. Stukje Stilton en espresso toe.
Ans en Hijn, in hun nimmer aflatende speurtocht naar parafernalia die de schijn van onmisbaarheid in zich dragen, vonden er wéér een! En dien ten gevolge werd het Ministerie bedacht met een nieuw koffiepotje. Een heel bijzonder exemplaar, morgen verschijnt het op dit web-log.
© paul
update;
Op verzoek het recept van de koolsalade.
300 gram gesneden witte kool.
3 kleine tomaatjes
1 ui in fijne ringen gesneden
een paar olijven gevuld met feta
een paar pepertjes op sap (Turkse winkel)
peper, zout, versgehakte platte peterselie, 1 1/2 lepel olijfolie, 1 kleine lepel citroensap.
De kool 1 minuut in kokend water blacheren, dan afgieten in in ijskoud water dompelen. Goed uit laten lekken en op een schaal schikken.
De rest van de groente erbij doen en een dressing maken van peper, zout, olie en citroensap.
Je kunt deze salade best een tijdje voor het eten maken dan trekken de smaken lekker door.