Cremant de Bourgogne…

 

Cremant de Bourgogne 001

Paul was vanmorgen uitgenodigd op een feestje bij een oud-collega. Als oud-nachtdienst weet gastheer Gerben dat je nachtwerkers ‘s morgens moet uitnodigen en niet in de avonduren. Na het werk ontspanning en voor sommigen is dat dus zo rond 8 uur in de morgen. Gerben was vanmorgen al vroeg opgestaan om zijn feestje voor te bereiden. Rond 6 uur ging de barbeque aan en werden de kippenpootjes gegrild! Er waren lekkere hapjes en speciale bieren. Helaas moest Paul nog van Groesbeek naar Gemert rijden dus even geen alcoholhoudende versnaperingen. Eenmaal thuis wilde hij toch wel iets drinken en we besloten een fles Cremant uit Bourgogne open te maken. Gelukkig was de fles al gekoeld (vooruitziende blik?).

We kochten de fles ergens in Bourgondië tijdens onze laatste vakantie daar. Er hing een labeltje aan waarop te lezen was dat deze fles geselecteerd is door Le Guide Hachette Des Vins 2006, dat leek ons een mooie aanbeveling.

Cremant de Bourgogne, cuvée brut. Blason de Bourgogne. Caves Bailly-Lapierre, Saint-Bris-le-Vineux.
Deze cremant wordt gemaakt van 90 % Pinot Noir en 10 % Gamay druiven.

Een prachtige cremant, zachtgeurend naar perzikken. Mooie, niet te forse bubbles, fruitig en fris. Een mooie lange afdronk.
De kleur heeft een vage zweem rose. Ik ben niet zo goed in het beschrijven van wijnen maar wij waren heel verrast en kregen onmiddelijk spijt dat we niet meer van deze flessen gekocht hebben!

Een mooie cremant voor de vroege zondagmiddag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *