Gebak voor het Ministerie…

 

vakantie juli 2007 228

“Zoek maar een mooie foto uit, en maak eindelijk dat stukje!” zei ze toen ze vanochtend de deur uit ging. En dat doe ik dan.

Je hebt van die tijden dat alles op een hoop komt. Zondag kwamen de nacht-collega’s eten, en verder kregen we het hele weekend door bezoek. Wij vonden het prachtig, we kwamen daardoor echter niet toe aan de dingen die we óók gepland hadden.
Bijvoorbeeld had ik je willen vertellen wie de halfmiljoenste pagina heeft bekeken.
“Wat zegt U?” 
Jazeker lezer, sinds het ontstaan van het Ministerie zijn er een half miljoen pagina’s bekeken op dit web-log.
Het zag er aanvankelijk naar uit dat het heuglijk feit ergens aan het eind van deze week zou plaats vinden en dat we in alle rust van uur tot uur de bewegingen op het web-log zouden kunnen volgen. We zouden dan iets aardigs doen met of voor de vereerde lezer-van-half-miljoen. Echter…

Afgelopen vrijdagochtend werd het Ministerie geïnterviewd door Ad de Koning,  journalist van het Eindhovens Dagblad. De dag daarop stond er al een artikel in de Helmond-bijlage van die krant. Mét foto besloeg het bijna een halve pagina. We waren natuurlijk gepast trots, dat kun je begrijpen. We konden echter niet bevroeden wat zo’n artikel teweeg brengt. ‘s Ochtends in de plaatselijke Super begon het gedoe: “Wah itte gullie vanaovund?” Niet één, maar wel tien keer. Op de markt in Helmond werden we door vreemden aangesproken. Ook zij hadden de krant al gelezen. We kregen berichtjes uit Spanje. En er waren nog anderen die reageerden op het log. Mensen vinden het echter makkelijker om te reageren via de mail. Onze mailbox zit nu dan ook verstopt. Hartverwarmende reacties, dat zeker. We zijn er trots op en een beetje verlegen mee.
Een direct gevolg was natuurlijk ook een forse toename van bezoekers. Hadden we er de laatste maanden vijf- à zeshonderd per dag, gisteren steeg het aantal naar 1014 (duizendveertien!).
Tja, en in dát gedoe zijn we dan de halfmiljoenste-pagina-bekijker uit het oog verloren. Ergens in de heel vroege zondagochtend moet hij of zij gepasseerd zijn. Het is niet meer te achterhalen.
Er komt echter een hernieuwde kans op een web-log-feestje. Binnenkort zullen we de tweehonderd duizendste bezoeker ontvangen. We zullen ons best doen om die wél te traceren.

De foto nam Ellen tijdens onze vakantie. Mensen-goedheid, wat was dat een lekker gebakje.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *