Franc Lartigue Saint-Emilion Grand Cru…

 

hazenrug met kersensaus 006

We begonnen het jaar zeer aangenaam. Een ontbijt met verse broodjes, eendenborst met ruccula en een gelei van fruit en abdijbier. Een mooie bubbeltjeswijn completeerde de maaltijd. Het enthousiasme van Mariëlla Beukers voor de Jacob’s Creek Sparkling maakte dat we die wijn aanschaften. Hij beviel uitstekend.

Voor de avondmaaltijd had Ellen een hazenrug gekocht. Ze prepareerde er twee mooie filets uit. Het karkasrestant diende voor de wildbouillon. Ze maakte er een saus bij op basis van kersen, het recept volgt in de loop van de dag.

Enige weken geleden schaften we bovenstaande fles aan bij de Delhaise-vestiging in Neerpelt, België. Ik had er geen idee van we ervan konden verwachten, maar het was het uitproberen waard, dachten we. Een Saint-Emilion Grand Cru uit 2000, en dat voor de prijs van € 11,-.

Tja, hadden we geweten wat we nu weten, we hadden toch minstens zes flessen genomen. Voor die elf euro hadden we een dijk van een wijn aangeschaft. Vol, rijp, fluwelig zachte tanines, geurend naar hout en kruiden. Zeventig procent merlotdruif, de rest cabernet franc en cabernet sauvignon. Traditioneel gemaakt en 12 maanden gerijpt op eikenhout. Geschapen voor een maaltijd met lam of rund.

Het was een gok om de wijn te schenken bij haas met zoet-zure kersensaus. Maar de wijn hield zich voortreffelijk. Wij moeten terug naar Neerpelt.

© paul 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *