Kwartel met spinazie.

22 jul. 2011

 kwartel met spinazie

Met Andy Schleck gaat het nog steeds prima, hij zal morgen zelfs in het Geel starten, of hij dat ook kan behouden tot in Parijs…? We hopen het hier allemaal. Hoewel, allemaal? Het is hier verdacht stil; heel veel Luxemburgers zijn afgereisd naar de Alpen…en als dan volgende week ook nog alle Portugese Luxemburgers naar Portugal vertrekken zal het helemaal stil worden hier in de buurt. Op de camping heb ik inmiddels gezelschap gekregen. Onze vaste buren van beide kanten zijn gearriveerd. Groetjes voor het thuisfront van Constant en Gerrie en van Frank, Petra en Martin. Wel fijn, dan kan ik zo af en toe mijn hart eens luchten als hond S wéér een riem doorgebeten heeft (één onbewaakt moment, ik trok mijn sokken en schoenen aan en hap, riem doormidden) Helpt Martien Gaus ook bij dit soort campingproblemen?) Morgen maar weer naar de dierenwinkel!

Nu had ik net heel lekker gegeten dus dat verzachtte de ergernis eniszins. (hondjes overigens ook, het is echt geen kwestie van honger of een lege maag) Maar goed ik at een heerlijk kwarteltje met spinazie en knoflook. Een variant op de Spaans-Portugese Codornices a la Bilbaina. Ik had nog wat verse spinazie en voegde die toe aan het braadvocht.

  • 1 kwartel per persoon, op de rugzijde doorgesneden en een beetje geplet
  • wat olijfolie en een klein klontje boter
  • peper en zout
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram spinazie in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie.

Verhit de olie en leg de vogels erin als plat uitgespreide kikkers. Bak ze zachtjes aan beide kanten bruin en gaar, in ongeveer 17 minuten. Prik erin met een houten prikkertje, als er helder vocht uit komt zijn ze gaar.

Haal de vogels uit de pan en leg ze op verwarmde borden. Verhit het achtergebleven vocht en voeg een eetlepel boter toe. Doe er de knoflook, spinazie en peterselie bij en laat het geheel even krokant worden.
Schep de spinazie en kruiden op de borden en leg de kwartel erbovenop.

Geef er mooi knapperig brood bij.

Kopje espresso toe.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *