Brand bij de buren!

brand bij de buren 004

Eigenlijk is de maandag hier in huis een wisseldag; de nachtdiensten van Paul gaan dus op-of-af op maandag. Wij houden het op maandag meestal rustig hier in huis. Vroeg naar bed, zo weinig mogelijk bezoek, even samen bijpraten en dan nog een kleine maaltijd, stukje schrijven op dit weblog… Zo was ook vandaag de planning. Ik sloot de gordijnen al vroeg *). Wij wilden nog even rustig samen wat eten, een beetje bijpraten, geen bezoek, …Tot Hond Max zo verschrikkelijk begon te blaffen dat ik wel even moest gaan kijken wat er nu toch zo…Staat er opeens een brandweerwagen op onze stoep! Brand bij de buren…

Gelukkig viel het allemaal reuze mee; een brandje in de meterkast. Te blussen was er niet veel meer. Buurman Leon had het zelf al snel opgelost door de smeulende delen boven de meterkast los te wrikken en naar buiten te gooien. Al snel werd het sein “Brand Meester” gegeven. Maar daarmee is niet alles weer bij het oude. Er was nauwelijks sprake van rookontwikkeling, maar toch moeten onze buren, op bevel van de brandweer, deze nacht elders onderdak zoeken, schadelijke stoffen, rook enzovoorts. De elektriciteit is ook uitgeschakeld.

De experts van de brandweer onderzoeken nog precies wat er gebeurd is. Morgen gaat het onderzoek verder. En zoals altijd doen de vrijwilligers van de brandweer hun werk met volle inzet en vol overtuiging! En ze hebben dit weekende toch al de nodige zaken voor hun kiezen gehad! Wij wonen vlak achter, of, zoals je het bekijken wilt, vlak vóór de brandweerkazerne en horen dus altijd de wagens uitrukken. Midden in de nacht, vroeg in de morgen, met Kerst, Nieuwjaar, hevige regenval, storm of noem maar op…allemaal vrijwilligers!

Ter geruststelling van iedereen; Er is niemand gewond geraakt. Er is geen verschrikkelijke schade. We zijn alleen wel allemaal erg geschrokken. De kinderen Kane en Tara logeren bij hun opa en oma.

Wij wensen onze buren heel veel sterkte!

Morgen wel weer gewoon recepten en eten!

*) voor intimi een teken dat we echt even geen bezoek willen!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *