…Van stilte en konijnen… En couscous met lamsvlees

lamscurrie met couscous

Stja, het was hier even heel stil. Niet omdat we niets te melden hadden, nieuws genoeg, maar een aanval op deze website maakte dat we even niet echt een fatsoenlijk stukje konden schrijven. Een aanval van een wit konijn nota bene! Je moet maar lef hebben om als Wit Konijn een site over eten en drinken te hacken! Onze Jongste Bediende zocht en vond een oplossing; “Dominique, die kan dat wel even verhelpen”. En ja hoor, Dominique heeft in een stief halfuurtje, alle problemen naar de duistere wereld van hackers teruggestuurd.  Nogmaals Dank je wel Dominique! We zijn nu weer helemaal optimaal beveiligd; er komt hier geen virtueel konijn meer binnen! Nu moeten we nog een oplossing zoeken voor de levende konijnen die de moestuin van de Jongste Bediende terroriseren, dat is minder simpel te regelen. En de gouden regel “If you can’t beat them, eat them” gaat niet hier niet op; het zijn er gewoon teveel, veel teveel… Wie hiervoor een oplossing heeft; graag!

Nou ja, genoeg over konijnen en andere trubbles, alles werkt weer en vanaf vandaag schrijven we weer lustig door over Eten, Drinken en andere genoegens.

Even een inhaalslag: zaterdag aten we met een aardig gezelschap Couscous met lamsvlees en een salade met daslook om de verjaardag van De Keizer van Monera te vieren. Zondag aten we bij de plaatselijke Chinees ( niet lekker en ik had er uren later nog last van…)  Maandag een mooie dorade uit de oven met een salade erbij. Dinsdag een kalfskotelet met verse doperwtjes met sla en vandaag een schoteltje van aardappelpuree met kabeljauw en mosterdsaus met gestoofde venkel.

Kopje espresso toe!

ellen.

Over de salade met Daslook schrijft Paul later nog. Hij heeft de afgelopen dagen wel vier pogingen gewaagd om hierover een stukje te schrijven. Helaas huppelde dat Witte konijn er alsmaar doorheen…

6 thoughts on “…Van stilte en konijnen… En couscous met lamsvlees

  1. Hier nabij het Reichswald groeit daslook in overvloed. Bij het uitsteken van enkele mooie pollen waarschuwde de vriendelijke boerin die de schop al ter beschikking had gesteld, om toch vooral de daslook nu niet meer te eten, dit omdat er zich al bloempjes hadden gevormd. Het zou nu giftig aan het worden zijn…..? Dat was mij niet bekend en ik weet dus ook niet of het waar is. Als Paul dat ook nog aan de weet komt, graag uitsluitsel daarover.

    • Op zoek naar een lamsvleesrecept kwam ik dit berichtje over daslook tegen. Het is wat laat maar toch wil ik even reageren… Wij komen al jaren met regelmaat in Thüringen. Ook hier is in de bossen in het voorjaar veel daslook te vinden. Niet meer plukken als het bloeit is ook hier het advies!! Tot mijn grote verbazing zie ik de daslook op boerenmarkten in NL in bosjes MET bloemen liggen…

  2. Geen daslook maar wel Cuperdons bij de Lidl! Geen idee of ze goed of lekker zijn, heb ze niet gekocht en ook nooit eerder geproefd alleen maar bij jullie Ministerie er over gelezen. Het viel me op en wou het toch even melden.

  3. Als de jongste bediende in het Gemertse nu eens op zoek gaat naar nerts uitwepselen (vroeger ruimschoots voorhanden in mijn mooie geboortedorp) en die in ruime mate om de te beschermen groente perceeltjes aanbrengt zullen de konijnen een omweg kiezen! Makkelijker dan omheinen met gaas en bovendien volledig biologisch verantwoord!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *