Chardonnay…

25 juli 2006 008
Waarom koop je alleen wandelschoenen van het merk Caterpillar, terwijl die van Lowa of Meindl zeker zo comfortabel, degelijk en mooi zijn? Waarom  kies je altijd voor messen van Burgvogel, terwijl die van Sabatier er beslist niet voor onder doen?  Waarom wordt er op het Ministerie nooit wijn gedronken uit de Nieuwe  Wereld?
Je kunt allerlei redenen aanhalen, maar echt weten doe je het niet. Een mate van conservatisme zal er wel een rol bij spelen. Maar goed, ooit moet je je princiepes en vooroordelen even aan de kant zetten.

Mariëlla Beukers, Ed Starren en Cuno van “t Hoff hebben in de tweede editie van Wine Blogging Wednesday twee witte wijnen gekozen om de komende maand mee te experimenteren. Eéntje (een Franse) kenden we bij toeval al, de andere komt uit Australië.

Het betreft: Peter Lehmann Weighbridge 2005 Unoaked Chardonnay ( 6,99) en verder Mâcon Villages Cuvée 2005 van Blason de Bourgne (6,49). De wijnen zijn gemaakt van 100% Chardonnay druiven.

Verder verzorgde Onno Kleijn vandaag wederom een stukje in Volkskrants Volkskeuken, ook in het kader van Wine Blogging Wednesday. (Moet er zo onderhand eens niet gedacht worden over een Nederlandse naam?)

Het Ministerie gaat zich ondanks de ondraaglijke hitte verplaatsen. “Neef Cor” voert een Gall & Gall winkel in Beek en Donk. Hij zal de wijnen beslist op voorraad hebben. We zijn benieuwd.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *