OSTERKANINCHENNASENBEUTLER…

 

Het schiet niet echt op met mijn Paashazenartikel. Er moet nog van alles uitgezocht worden. Het voordeel van onderzoek is evenwel dat je zo nu en dan tegen bruikbare sidekicks oploopt. Hier is er een: In Australië komen geen hazen voor. Konijnen wel, maar die zijn dermate schadelijk voor het continent dat ze als sympathieke kindervriend niet in aanmerking komen. Toch moeten de eieren rondgebracht worden in de Paastijd. De oplossing werd gevonden bij een klein buideldier met een hele hoge aaibaarheidsfactor, de bilby (Macrotis lagotis). Onze Oosterburen (met hun neiging om woorden aan elkaar te plakken) verzonnen de naam uit de kop van dit artikel. Uit maar liefst 26 letters bestaat het woord. Uiteraard heeft de Easterbilly heeft een eigen web-site…

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *