ASSIETTE BRABANDE…

Ik geef het ruiterlijk toe. Ik ben een lui mens! Ik vind dat overigens geen diskwalifiekatie, eerder een voldongen feit. Mijn voorgerecht bestond vandaag uit gekochte spullen. Koken hoefde dus niet, alleen snijden, schikken en opdienen. Allerhande vleeswaar zijn geschikt om een mooi bord te maken, een klein beetje behoren de zaken evenwel bij elkaar te passen. Ik koos voor: Hausmacher, zult, paté en salami. En voor de frisse toets rucola, bladsla en blanke pepertjes uit ‘t zuur. Daarbij een lepeltje mierikswortel (uit ‘t potje). Zoals je ziet lezer, simpel. Probeer wel een beetje kwaliteit ín te kopen. De zult en de hausmacher kwamen van slagerij Snijders (de Proist) uit Gemert. Beiden werden aan huis gemaakt, en ik ken géén betere hausmacher in Zuidoost Brabant (de zult mag er ook zijn).

Voorts aten we biefstuk en lamsgehakt. Daarbij gebakken aardappeltjes en salade. Geen kaas, wel espresso en een stukje chocolade. Er stond nog een fles Torres in de kelder, die moest eraan geloven.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *