OUWE PAARDEN UIT DE SLOOT HALEN…

“Hebt U wel eens paard gegeten?.. Nee, zegt U?..  Ik dacht toch van wel!” Om deze stelling te staven ben ik vanochtend in alle vroegte eenvoudig, maar afdoende veldonderzoek gaan doen. Snel even binnengeschoten bij de plaatselijke grootgrutter. En jawel hoor, zowel in diverse merken frikandel alsook in de naar Nederlandse maatstaven cullinaire snack “Kalfskroket” bevindt zich paardenvlees. Het staat gewoon op de verpakking. 

Ik heb er geen moeite mee wanneer mensen principieel bepaalde zaken niet gebruiken, ik kan daar zelfs waardering voor opbrengen. Mijn sympathie wordt echter danig op de proef gesteld wanneer ik met diezelfde mensen na een avond horecagebruik nog snel de innerlijke mens versterk doormiddel van “Vette Hap”. Want ook al ziet een frikandel er niet uit als een edele viervoeter, je had beter kunnen weten. Overigens ben ik bereid en genegen onze hond een hoofd toe te dichten, maar een paard???

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *