GRIJZE GARNALEN…

Vandaag hebben we een heel klassiek voorgerecht gegeten; Tomaat crevette, zoals ze dat in Vlaanderen noemen.

Een gewone tomaat, uitgehold en opgevuld met garnalen, blaadje sla eronder, en eigengemaakte mayonaise erover. Een heel klassiek eenvoudig gerecht.
Maar dan wel met échte garnalen, niet van die griezelige roze dingen die naar gloor smaken.
Hollandse of grijze garnalen zijn veel smakelijker. Ze zijn alleen nogal duur, dus maar af en toe eten, zelf pellen (zijn ze de helft of meer goedkoper) en √°lles gebruiken.

Ik zet de schillen/schalen op met een bodempje water en laat dat even zachtjes trekken. Dan door de passe-vite draaien, zeven en je hebt een prima basis voor sauzen en soepen. Deze bouillon kun je heel goed invriezen. (ongeveer een koffiekopje is een goede maat om aan sauzen toe te voegen.) Dat pellen is helemaal niet moeilijk, er zijn mensen die er werkelijk lol in hebben.
Mooie cd op de achtergrond en het is klaar voor je er erg in hebt. Kinderen vinden het soms ook heel leuk om te doen! Je moet dan wel opletten dat ze het niet al te lekker vinden, anders is alles binnen een paar happen op!

De rest van de maaltijd was ook heel klassiek; witlof met kaas uit de oven, aardappelen en schoudercarbonade (van de Sumiran varkens natuurlijk)
Espresso toe.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *