Gevulde kool…

12 november 2006 041
Janneke Vreugdenhil schrijft voor NRC Next een dagelijkse colom over eten. De NRC Next artikelen van Janneke zijn terug te lezen op http://www.etenenzo.nl/ Afgelopen week schreef ze over de Nederlandse foodbloggers. Aardige artikelen en recepten van medebloggers..

Ik las nog eens wat blogs terug en kreeg opeens zin in de gevulde koolrolletjes .
Natuurlijk is het nu zondag en heb ik nét niet alle ingrediënten in huis. Het is dus een variant geworden.

Mijn variant;
6 grote bladen van een savoiekool, 2 minuten blancheren in kokend water
Olijfolie
100 gram gehakt
50 gram ontbijtspek in kleine blokjes
1 ui en 2 teentjes knoflook, heel fijn gesnipperd
2 grote gekookte, kruimige aardappelen
wat fijngehakte peterselie en basilicum
1 flinke mespunt chilipoeder, peper en zout
1 theelepel tomatenpuree
wat geraspte kaas
1 kop bouillon
1 glas rode wijn
Bak de uien en knoflook aan in een deel van de olie. Voeg het spek erbij en het gehakt. Laat alles even doorbakken.
Voeg de kruiden, kaas en tomatenpuree toe en prak de aardappelen door het mengsel tot je een mooie smeuige massa hebt. (doe er eventueel wat olijfolie bij)
Leg op elk koolblad twee flinke eetlepels van deze vulling en vouw de bladeren tot een rolletje.
Neem een pan waar alle rolletjes inpassen en doe er wat olijfolie in. Bak de rolletjes voorzichtig rondom en voeg dan de bouillon en wijn toe.
Laat het gerecht zo ongeveer 30 minuten stoven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *