De keukenkasten

8 februari 002

Er staat een stoofpot met lamsvlees op het vuur zachtjes te pruttelen, het duurt nog even voor dat klaar is dus ga ik gewoon verder over de voorraad. Onze keuken bestaat uit twee tegenover elkaar liggende werkvlakken. Ergonomisch, in één draai zijn beide werkvlakken te bereiken. Boven elk werkvlak open kastjes. Aan één kant het kookgedeelte, daarboven open kastjes. Wij bewaren daar alle gangbare kruiden; kruidnagel, foelie, nootmuskaat, paprikapoeder, zwarte, witte, groene en roze peperbolletjes, chili pepertjes, gedroogde oregano, kurkuma, mosterdpoeder en ga zo maar door. Ik bewaar de kruiden in afgesloten potten. Er komt in dit gedeelte van de keuken geen direct zonlicht en weinig daglicht. Bovenop staan grote potten met meel, rijst, paddestoelen, suiker, cacao, pastarestanten, linzen, zeezout. Boven het kookgedeelte en paar van de espressopotjes.

8 februari 001

Ook messen en ander gereedschap hangen hier aan stalen houders. Op het aanrechtblad altijd een voorraad eieren. Ik bewaar eieren nooit in de koelkast, dan worden ze te koud. Bovenop ook nog verschillende soorten olie, gewone olijfolie om te bakken, superolijfolie voor salades, zonnebloemolie, truffelolie en diverse soorten azijn.
Nadeel van al die open kastjes is dat alles vaak schoongemaakt moeten worden. Ondanks een geniaal afzuigsysteem worden de glazen potten snel vet. Maar dat heb ik er wel voor over, het is handig om alles binnen bereik te hebben en het ziet er ook nog gezellig uit vind ik.
@ ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *