Verse pasta…

 

15 juni 2007 027

Vandaag zelfgemaakte pasta. Echt moeilijk is het niet, je moet er gewoon een keer aan beginnen. Het is wel heel handig als je een pastamachine hebt. Dat scheelt een hoop kneed- en rolwerk.

Neem voor vier personen:
300 gram pastameel, meel van harde tarwe
3 eieren
beetje zout.
Doe het meel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek daarin de eieren en werk ze door het meel.
Kneed het deeg tot een mooie bal en laat die, verpakt in folie, 20 minuten rusten.
Zorg dat het werkvlak ruim met bloem bestrooit is, dat voorkomt dat het deeg gaat plakken.
Rol het deeg dan uit todat het de gewenste dikte heeft. Met de pastamachine gaat dat heel gemakkelijk. Je begint het deeg erdoor te werken op stand 1 totdat je een gladde lap hebt. Verzet de standen steeds met één tegelijk en draai er het deeg door. Voor spaghetti gebruik ik uiteindelijk stand 7.

PASTA3

Op de meeste pastamachine’s kun je de pasta snijden in tagliatelle of spaghetti van diverse dikte.
Ik maakte vandaag spaghetti.

pasta2

Snijd de pasta op de machine en leg ze dan op een droge doek.

Kook de pasta 3 minuten in ruim kokend water met een lepel zout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *