Er gaat natuurlijk wel eens iets mis tijdens de voorbereidingen van een dinertje. Ik wilde een terrine maken met zalm en doperwtjes maar vergat doperwtjes te kopen. Stom, ik merkte het pas toen de winkels al dicht waren. Er moest dus iets anders bedacht worden. Ik had wel brocolli dus heb ik er maar een zalm-brocolli terrine van gemaakt.
Ik vond deze variant heel geslaagd.
500 gram zalm filet
250 gram brocolli
5 eetlepels crème fraiche
1/2 theelepel cayennepeper
zout en peper
100 gram spinazie
wat versgeknipte bieslook
6 eieren
Een stenen ovenschaal met een inhoud van 1 liter.
Maal de zalm fijn en meng er drie eieren door en 3 eetlepels crème fraiche. Voeg peper, zout en cayennepeper toe.
Kook de brocolli met wat zout gaar en maal de groente fijn. Blancheer de spinazie, laat goed uitlekken en hak het heel fijn. Laat de groenten even afkoelen en meng er dan 2 eetlepels crème fraiche, 3 eieren en de bieslook door.
Beboter de vorm en schep er de helft van de zalmmousse in. Daarop het brocollimengsel en tot slot de rest van de zalmmousse.
Dek de terrine af met folie en zet hem 1 uur au bain Marie in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Het sausje maakte ik van;
1 maaksel mayonaise
3 eetlepels room
1 theelepel tomatenpuree
Serveer de terrine koud.
@ ellen.