Kemper Hoen

kemper kip

Vandaag het Kemper Landhoen, ik had er al veel lovende woorden over gelezen.
Bijna te mooi, zou dat niet tegenvallen?

Op de verpakking staat: De hoenders van Herman Kemper worden op ecologisch
verantwoorde wijze gehouden. Het voer bestaat uit biologisch geteelde granen.
Natuurlijk zonder toevoegingen. De hoenders kunnen genieten van het achterhoekse
landleven.”

Klinkt prima en het hoen zag er ook prima uit; een mooie krachtige, brede
kip, van ruim anderhalve kilo. Natuurlijk veel teveel voor ons vandaag, maar de
restanten van gegrilde kip laten zich de volgende dag, heel goed verwerken in
een salade. (wordt vervolgd dus)
Ik besloot de kip vandaag heel simpel te
grillen. Een hele citroen in de kip, samen met een flinke tak rozemarijn. De kip
aan de buitenkant insmeren met olijfolie en in de oven. Ik grilde de kip ruim 1
1/2 uur. Daarna besprenkeld met een mengsel van olijfolie, knoflook en grof
zeezout. Dan nog een paar minuten grillen en de kip uit de oven halen, een
minuut of vijf laten rusten en opdienen.

Wij aten de eerste hap,… en werkelijk…een Goddelijke smaak! Prachtige
structuur, mooi stevig vlees, niet vet, in één woord; heerlijk!!!
Dit Kemper landhoen komt hier nog vaak op tafel. Dit
is een kip zoals kip hoort te smaken.

broccolipuree

Erbij aten we een puree van broccoli. 500 gram broccoli snel gaarkoken en
afgieten. een klein bekertje creme fraiche erbij en er met de staafmixer puree
van maken. Breng de puree op smaak met wat versgemalen peper, nootmuscaat en een
beetje fijngehakte peterselie.

En een kopje espresso toe!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *