Kippetje uit de oven voor één persoon

kippetje
De zevenslaper hebben we niet meer gezien dus gaat het vandaag weer gewoon over Eten en Drinken. Er valt hier genoeg te schrijven, de winkels liggen vol met allerlei lekkernijen. Mensen op de camping klagen bijna allemaal dat levensmiddelen hier zo duur zijn. Dat klopt ook wel maar de kwaliteit is vaak ook stukken beter dan bij ons in Nederland. Zo kocht ik een klein kippetje, een éénpersoons kippetje ook wel coquelet genoemd. De Sligro verkoopt ze ook wel maar dan vind ik ze vaak toch wat waterig van smaak. Dit kippetje komt uit Agen (zuid Frankrijk) en heeft 100 % plantaardig eten gehad, waarvan 65 % granen. De kippetjes behoren tot het rustieke gele kippenras en hebben het kwaliteitsmerk Qualisud. Ze zijn allemaal voorzien van een merknummer. Zo’n kippetje kost € 7,70 de kilo, dat vind ik dus eigenlijk wel meevallen als je de prijs/kwaliteitsverhouding bekijkt. (ze wegen natuurlijk lang geen kilo. Het gewicht varieert van 400 tot 650 gram)

Ik gaarde het kippetje gisteren in het oventje dat we van Wilma kregen. Het oventje heeft wel wat knopjes en regeldingen, maar zeker weten welke temperatuur het bereikt doe ik niet. Het is dus zaak om er “bij te blijven”. Ik vulde het kippetje met een stukje citroen, een takje rozemarijn en een platgeslagen teentje knoflook. Ik smeerde het rondom in met olijfolie en legde het op de bakplaat van het voorverwarmde oventje. Ik liet het een klein uurtje op ??? temperatuur garen. Nog even vlak voor het einde van de gaartijd bestrijken met wat olijfolie gemengd met knoflook en een paar korreltjes grof zout. Gebakken aardappeltjes erbij en een salade; heerlijk. Prima sappig smakelijk kipvlees.

Kopje espresso toe.

© ellen.

Please follow and like us:

4 thoughts on “Kippetje uit de oven voor één persoon

 1. Het water loopt me in de mond Ellen!! Handig zo’n 1-persoons kipje, dat zou ik ook wel mogen eten met mijn koolhydraatarm dieet.

 2. @ Angelique, dit recept voor een mooi kippetje past in bijna elk dieet; niet vet, geen koolhydraten, geen suiker, en, Lekker…
  Het moeilijkste is het zoeken naar een echt goed kippetje

 3. Met een eenvoudig oventhermometertje van een paar euro is je ongemak van de temperatuur makkelijk te verhelpen.
  Lekker kippetje.

 4. Zag er weer heerlijk uit, alleen een coquelet is geen kippetje maar een haantje. Maakt het een stuk minder zielig.
  Ik koop ze hier ook regelmatig (zelfs bij de Lidl), heerlijk en van de restjes trek ik soep.
  Groetjes uit Pépieux.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *