Noedelsoep, een beetje Aziatisch, een beetje Ramen…

Het blijft een goede gewoonte om altijd een pannetje bouillon gereed te hebben. Komen er onverwacht gasten, in een handomdraai kun je ze een bord soep voortoveren. Wil je je saus afmaken, de bouillon staat klaar. Een snelle lunch? Je doet wat groenten in je bouillon en klaar is Kees.

Een van mijn favoriete snelle eenmanslunches is deze noedelsoep. Het gaat als volgt:

 • neutrale bouillon (zoveel als je wilt eten),
 • 1 portie gedroogde noedels,
 • handje taugé,
 • 1 lente uitje,
 • 3 schijfjes gebraden varkensfricandeau,
 • platte peterselie,
 • gefermenteerde vissaus (nam pla),
 • kwart vers pepertje.

Blancheer de taugé twee minuten in kokend water, spoel ze daarna onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Breng de bouillon in een pannetje aan de kook. Breng die op smaak met de gefermenteerde vissaus en de gesnipperde peperkwart. Doe de noedels in de bouillon, laat die drie minuten doorkoken en haal dan de pan van het vuur. Stort de taugé in de bouillon en ook het gesnipperd lente uitje. Drapeer het vlees op de noedels en maak de soep af met gehakte peterselie. Klaar!

 • Het recept bedacht ikzelf. Het is geïnspireerd (zeg maar afgekeken van…) door de film Tampopo. Eigenlijk is het een verkapt recept voor Ramen, de noedelsoep die je , naar het schijnt, op elke straathoek van elke willekeurige Japanse stad kunt eten.
 • De hoeveelheden van de diverse ingrediënten pas je natuurlijk aan aan je smaak. En aan wat je zoal in huis hebt. Ik maak ook vaak een variant met gefermenteerde zwarte boontjes en leef dan in de illusie dat ik een Chinese soep eet.
 • Met de zegeningen van het pannetje bouillon zal ik je nog vaak lastig vallen lezer!
Please follow and like us:

2 thoughts on “Noedelsoep, een beetje Aziatisch, een beetje Ramen…

 1. Een tijdje geleden was jullie website uit de lucht. Vandaag nog eens opgezocht. En yesssssss … jullie zijn er weer. Fijn, fijn, fijn. Veel succes verder. Aan mij zal het niet liggen, kijk nu weer om de dag !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *