Aubergines met mozarella en ansjovis…

lamsworstjes en aubergines met mozarella en ansjovis

Wij hadden een prachtige bol mozarella weten te bemachtigen, van echte buffel. Gisteren maakte ik eenvoorgerechtje. Vandaag nog een lekker, vegatarisch, groentengerecht; aubergine met mozarella, tomaat en ansjovis. Turkse slager Sabir verkocht vandaag eigengemaakte lamsworstjes. Dat leek me een prima combinatie met de aubergines. Een beetje couscous erbij en je hebt een echte multiculti-maaltijd, gewoon van Nederlandse bodem, zonder vlieguren. Lamsvlees van Nederlands lam, aubergines, tomaten, gewoon uit de buurt. Ansjovis en couscous van rond de Middelandse zee, dat kan nog nét.

  • Voor vier personen;
  • 2 kleine aubergines
  • 4 kleine tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • wat gedroogde oregano
  • 4 ansjovisfilets
  • 4 plakken echte buffelmozarella
  • peper en zout en wat vers gehakte platte peterselie

De oven voorverwarmen op 180 graden. De aubergines in de lengte doorsnijden en meteen in alufolie verpakken. De pakketjes in de oven leggen en 30 minuten laten garen. Ontvel de tomaten (velletje insnijden en een minuttje in kokend water. dan kun je de velletjes er makkelijk afpellen)

De tomaatjes fijnhakken, samen met de geplette knoflook en de oregano. roer dit alles goed door elkaar met eventueel wat zwarte peper. Haal de auberginepakketjes uit de oven en verwijder de folie. Leg de auberginehelften in een passende ovenschaal. Plet de bovenkant van de aubergine licht met een vork en smeer er dan het tomatenmengsel over. Snijd de mozarella in een paar dikke plakken en leg die op het tomatenmengsel. Leg daarop nog een ansjovisfilet. Zet de schaal met de aubergines nog 10 minuten in de oven tot de mozarella mooi gesmolten is.

lamsworstjes en aubergines met mozarella en ansjovis

Wij aten er vandaag lamsworstje bij, gewoon even gebakken in de pan en wat couscous.

Kopje espresso toe.

Nu nog een rondje met Hond Max, wij vieren vandaag zijn verjaardag dus heeft hij zojuist een extra feestelijk maaltje gekregen; brokken, een schepje couscous, een stukje van de lamsworstjes en een schep “vlees voor de hond”. Hij kreeg vandaag een echte verjaardagskaart: een foto van een paar prachtige koeien. Er kwamen zelfs echte vrienden van Hond Max om zijn verjaardag te vieren. Hij kreeg een leverworst en een zak met gedroogde varkensoren. Nou ja, gekker moet het niet worden. Volgend jaar zitten we hier een hondenfeestje te houden: Kom je op mijn feestje… je wordt thuisgebracht…Ben je eindelijk uit de kleine kinderen en dan moet je hondenfeestjes gaan organiseren…

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *