Meegebrachte eetwaren…Hoe doe je dat???

broccoli, penne en gorgonzola

Sinds een paar weken is mijn werkrooster gewijzigd. Ik werk nu op dinsdag niet meer van 9.00 tot 17.00 uur, maar van 13.00 tot 21.00 uur. Een soort avonddienst dus. Allemaal niet zo erg maar hoe doe ik dat met eten? Net iets te laat om bij thuiskomst nog een warme maaltijd klaar te maken. Iets te eten meenemen zou dus een optie zijn, ware het niet dat ik niet goed weet wat. Collega’s die ook de avonden werken lossen het op verschillende manieren op; favoriet zijn de kant-en-klaar maaltijden van de diverse grootgrutters, maar er zijn ook collega’s die een restmaaltijd inpakken en opwarmen. Dat opwarmen kan alleen in een grote magnetron, een andere mogelijkheid om iets klaar te maken is er niet. Sterker nog, er zijn meestal ook geen borden (die worden opgeborgen in de, afgesloten, kantine. Scheelt afwas!) Iedereen eet dus uit plastic bakjes! Super ongezellig! Tot nu toe verkies ik het dan ook maar om mijn pauze over te slaan en tussendoor een broodje te eten, maar na een paar weken begint me dit toch op te breken. Eten meenemen dus, maar wat?

Kant-en-klaar maaltijden vind ik meestal niet te eten. Ik heb weinig of geen ervaring met magnetrons. Ik zou bijvoorbeeld een schoteltje thuis kunnen klaarmaken zoals hierboven;broccoli en penne met gorgonzola, maar wat gebeurt er in de magnetron als ik dat warm maak? Wordt de penne hard, of supergaar? Valt de kaas in rare deeltjes uit elkaar?

Wie geeft mij goede raad? Wie kan me recepten geven voor een eenvoudige, smakelijke, gezonde, in de magnetron op te warmen maaltijd? Oja, ik reis met openbaar vervoer, dus het moet ook nog een beetje simpel in te pakken en te vervoeren zijn!

Ik ben heel benieuwd beste lezers hoe jullie dit soort zaken oplossen.

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *