En wat eten we met kerstmis???

hazenrug met kersensaus 003

We hebben dit jaar nog niets geschreven over kerstmis. Ik had er ook niet zo’n zin in. Paul moet beide kerstnachten werken en dus overdag slapen. Daarom houden we het dit jaar maar heel rustig. Geen traditioneel kerstdinner met een groot gezelschap. Jammer maar het is niet anders. Ik zorg dat ik een paar mooie boeken te lezen heb en een goeie film. Natuurlijk ga ik ook wel iets extra lekkers koken maar het zal allemaal heel bescheiden zijn. Paul vroeg me om weer eens bouillon te maken van een duifje. Een mooie dubbelgetrokken consommé van duif wordt dus ons voorgerecht en daarvoor iets met kleine grijze garnalen, daar is het nu het goede seizoen voor. Misschien wel een echte retro garnalencocktail? Dat is weer helemaal “in”! Janneke schreef er vandaag ook al over in haar kolom.

Als hoofdgerecht maak ik hazenrug met een saus met Amarenekersen. Erbij puree van aardappelen en peterseliewortel en spruitjes met kastanjes.

Voor het dessert ijs gemaakt van pruimen en armagnac.

Zo, voor wie nog moet bedenken wat er met de kerst op tafel komt is dit toch een aardig voorbeeldmenu. En voor degene die iets geheel anders zoeken zou ik zeggen kijk op dit weblog ook eens bij de kersttips van vorige jaren. Als je in het zoekmachientje het woord kersttip intypt krijg je hele reeksen met suggesties voor het kerstdiner.

Ik wens jullie allemaal veel plezier bij de voorbereidingen!

© ellen.

 

2 thoughts on “En wat eten we met kerstmis???

  1. Dit is mijn recept voor garnalencoctail:
    1 kwart rode-, groene- en gele paprika
    1 halve dunne prei
    1 kleine rode ui
    1 halve komkommer zonder zaadlijsten
    garnalen naar keuze (het liefste Hollandse)

    Snijd alles zo fijn mogelijk, behalve de garnalen

    Dressing:
    4 eetlepels mayonaise
    2 eetlepels ketchup
    flinke scheut room
    kneepje citroensap
    dopje vieux of whisky
    8 druppels worchestershiresauce
    4 druppels tabasco
    mespuntje chillipoeder
    mespuntje cayennepeper
    peper & zout

    Doe een handje gemengde sla in een kommetje en daarop een paar scheppen garnalencoctail. Garneren met een schijfje citroen.

  2. @ Angelique, Vooral dat ‘dopje vieux’ is echt wel heeel retro. Maar ook Worcestershiresauce zie je bijna niet meer op de ingerediëntenlijstjes staan. Vreemd, soms best lekker in sauzen en soepen. Eten is dus wel degelijke aan mode onderhevig!

Leave a Reply to ellen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *